Снимка trafficnews.bgЗатворниците нямат право да притежават мобилни телефони. Нито да ползват

...
Снимка trafficnews.bgЗатворниците нямат право да притежават мобилни телефони. Нито да ползват
Коментари Харесай

Убиец и крадец нападнаха сводник в затвора в Пловдив, взеха му телефона

Снимка trafficnews.bg

Затворниците нямат право да имат мобилни телефони. Нито да употребяват такива, до момента в който излежават присъдите си. Тези правила обаче са единствено на хартия и е обществена загадка, че съвсем всеки втори лишен от независимост има мобилен телефон. Днес пред съда застанаха двама пандизчии, които нападнали различен пандизчия, с цел да му вземат джиесема. Жалбата е подадена от Калин Витанов, който излежава 4-годишна присъда за сводничество, написа trafficnews.bg

През февруари тази година той е бил нападнал в килията си от Калоян Алексиев и Мартин Митев - Кабуто. Първият излежава присъда за ликвидиране, а съучастникът му има 22 присъди за обири и грабежи. Първо влезнал Кабуто, който се опитал да измъкне телефона от ръцете на Калин, който в това време говорел с някого. След минута се включил и Калоян, който почнал да извива пръстите на сводника. Двамата избягали с телефона, а Витанов ги последвал. По пътя се оплакал на един от надзирателите, само че той му декларирал, че " това не е негова работа " и го посъветвал " да се оправя самичък ". 

След това потърпевшият бил отведен в стационара, а няколко дни по-късно се освидетелствал и подал тъжба в прокуратурата. В залата бяха призовани петима пандизчии, които да свидетелстват, а юристите на обвинените - Запраняво и Кавърджикова желаеха разпити и на други пандизчии. Запрянов изиска да бъде тествано по какъв начин телефонът е попаднал в пандиза макар възбраните. Самият витанов съобщи, че е го е купил от различен пандизчия против 40 кутии цигари. Адвокат Кавърджикова пък изложи тезата, че е телефонът е бил благосъстоятелност на Алексиев, а не на Витанов. 

Сводникът описа, че Калоян и Кабуто постоянно нападали и пребивали пандизчии, с цел да вземат техни движимости, които по-късно разменяли за опиати. Подсъдимите не се признават за отговорни, отхвърлиха да дават пояснения. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР